22.4.2024.

Републички геодетски завод спровео је инспекцијски надзор над геодетском организацијом Гео-Призма НС из Руменке, у склопу својих напора да сузбије нелегалне активности у области геодетског пословања.

Током надзора, откривено је да послове мерења, у овој организацији, обавља запослени у Одељењу за катастар водова Нови Сад, Г.З. Инспекција је спроведена и у службеним просторијама катастра водова у Новом Саду, где је откривено да Г.З. упоредо са послом који ради у катастру, обавља и послове у име фирме Гео-Призма НС.

У току инспекцијског надзора, код Г.З. пронађен је већи број елабората, лиценца (печат) за рад и других доказа који указују да је он, иако запослен у катастру водова, ангажован на црно у раду за фирму Гео-Призма НС. 

Републички геодетски завод је одузео сву документацију и лиценце, а покренуо је и законом предвиђене поступке против Г.З. Такође, због нелегалних активности организацији Гео-Призма НС и запосленима у њој биће одузете лиценце за рад.

Републички геодетски завод ће наставити са одлучним мерама против нелегалних активности у области геодетског пословања, те позива све геодетске организације и њихове запослене да поштују законске одредбе и стандарде струке а грађане да обавезно траже легитимацију од лица које обављају геодетске послове, и у случају непоседовања исте обавезно пријаве на мејлове prijavikorupciju@rgz.gov.rs и sun@rgz.gov.rs.

Релевантне вести