14.2.2022.

Заједнички став учесника састанка руководства Мреже инспектора Србије и представника РГЗ-а је да грађани Србије могу имати поверење у рад ове институције јер се свакодневно спроводе напори на унапређењу сигурности, ефикасности и транспарентности система и услуга што се огледа и у раду геодетске инспекције. Руководство Мреже инспектора Србије посетило је Републички геодетски завод где је одржан састанак ком су присуствовали директор РГЗ-а Борко Драшковић, помоћник директора Сектора за надзор и контролу Саша Ђуровић, инспектори Далибор Бабић и Небојша Ненадовић, као и Игор Тодоровски и Нада Теодосијевић из Светске банке.

Представници обе стране су изразили наду да ће се и у наредном периоду наставити успешна сарадња и међусобна размена искустава и примера добрих пракси, а све у циљу заштите права грађана и веће сигурности у областима надзора и координације инспекције. Реализовање побројаних циљева имаће за последицу повољну климу за даљи развој привреде и подршку реформском путу РГЗ-а као и свих државних органа Републике Србије један је од закључака састанка.

/content/Vesti/2022/02/image_2022-02-14_11-04-11-599.png

Представници Мреже инспектора Србије били су изузетно задовољни представљањем рада геодетске инспекције, посебно њеном информатичком димензијом и иновативношћу повезивања дигиталног деловања са утврђеним инспекцијским процедурама. Посебну пажњу је привукло увођење система самопровере и самопроцене надзираних субјеката, од стране РГЗ-а, која има за циљ успостављање аутоматизованог начина сагледавања степена ризика код сваког појединачног надзираног субјекта, који би на другој страни имали прилику да утврде неусаглашености пословања са прописима и правовремено их отклоне. 

Мрежа инспектора Србије је констатовала да геодетска инспекција Републичког геодетског завода пружа одличан пример рада која комбинује прописане инспекцијске процедуре са иновативним техничко-информатичким методама да стекне комплетан увид у надзиране субјекте и изврши свеобухватну анализу ризика која омогућава праворемено реаговање на отклањању недостатака.

Извештај са састанка објавила је Мрежа инспектора Србије на свом Фејсбук профилу и можете га видети у наставку.

/content/Vesti/2022/02/MINS final-550.png

Релевантне вести