21.11.2019.

Републички геодетски завод обезбедио је нове функционалности за еШалтер које ће лиценцираним геодетским организацијама омогућити подношење захтева дигиталним путем.

Пријаве за присуство на обуци потребно је послати на адресу esalter@rgz.gov.rs уз списак представника ваше геодетске организације који се пријављују за обуку. У зависности од исказаног интересовања бићете обавештени о распореду термина за вас. Напомињемо да је могуће поновити обуке уколико сматрате да вам је иста потребна још једном.

Републички геодетски завод је обезбедио упутство и видео упутство за кориђење еШалтера које можете погледати овде.

Путем еШалтера све лиценциране геодетске организације моћи ће да поднесу дигитални захтев било којој служби катастра у Србији, без одласка на шалтер.

Обавештење о тачном датуму када ће сва комуникација геодетских организација са службама катастра почети да се обавља искључиво у дигиталном облику биће благовремено упућено. Очекује се да би све било спремно за примену најкасније до 15. новембра 2019.

Новим унапређењем еШалтера, грађанима је омогућено дигитално подношење захтева катастру путем лиценцираних геодетских организација. Сада ће грађани све своје послове везане из области рада геодетских организација моћи да обаве у свом граду, без обзира где се њихова непокретност налази, што је огромна уштеда времена и новца имајући у виду да је до сада било неопходно отпутовати у место у ком се непокретност налази и поднети захтев у тамошњој служби катастра.

Геодетске организације се за укључење у дигиталну комуникацију обраћају Републичком геодетском заводу на адресу esalter@rgz.gov.rs

 

 

Релевантне вести