6.4.2024.

Транспарентност и дигитализација у РГЗ-у су кључни у борби против корупције у целом систему управљања непокретностима, омогућавајући свим грађанима једнак приступ и транспарентан увид у податке.

Објављивање статистичких података о активностима професионалних корисника није напад, већ одговоран приступ информисању јавности и осигуравање правног система за све. У промовисању наших кључних принципа, сусрећемо се са различитим мишљењима, што је саставни део сваког демократског друштва.

Критике често долазе од оних који би радије задржали статус quo, где су "везе" и неправилности биле пут до решења. Забрињавајуће је када јавни дискурс постане засењен неоснованим тврдњама које не доприносе конструктивности, већ и одвраћају пажњу од стварних напредака. Ово се посебно односи на ситуације где се медијски простор користи за личне ставове појединаца који имају директан интерес од старог коруптивног система као што је Каћа Лазаревић а којој је, без икаквог основа, главни и одговорни уредник листа Данас г. Драгољуб Петровић дао примат у оваквом тексту који за циљ има пласирање неистина. Оваква ситуација доводи до дезинформасања грађана. Важно је да медијски простор буде коришћен одговорно, са фокусом на објективно извештавање засновано искључиво на чињеницама. Ово је кључно не само за РГЗ, већ и за целокупно друштво.

Позивамо све учеснике, а нарочито главног и одговорног уредника листа Данас, г. Петровића, да доприносе конструктивном дијалогу ослањајући се на проверене информације и податке. Само тако можемо заједно унапредити наше друштво. 
 

Релевантне вести