17.2.2023.

Данас је отворена реновирана шалтер сала на адреси Омладинских бригада 1, где ће грађани моћи да предају своје захтеве служби за катастар непокретности Нови Београд.

На церемонији свечаног отварања окупљенима су се обратили председница Владе Ана Брнабић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

/content/Vesti/2023/02/SKN Novi Bgd 3.png

У згради познатијој под називом СИВ 3, реновиран је простор са шалтерима бројних државних институција, међу којима своје место има и СКН Нови Београд. У сали се налази и информативни екран преко кога се грађани могу информисати о електронским сервисима Републичког геодетског завода који су им на располагању, а који су креирани управо у циљу постизања веће ефикасности и транспарентности у комуникацији са грађанима.

/content/Vesti/2023/02/SKN Novi Bgd 2.png

Грађани на шалтеру СКН Нови Београд, као и на шалтерима свих служби за катастар непокретности могу предати захтеве из делокруга рада Републичког геодетског завода. Прихватањем начела електронског пословања и дигитализацијом катастра непокретности РГЗ је увео ред у процес предавања захтева. Успостављањем система заказивања термина за предају захтева Републички геодетски завод је, у овим изазовним временима, показао како је примена информационих технологија и дигиталних процеса довела до чињенице да више не постоје гужве на шалтерима за предавање захтева што је било једно од обележја неког ранијег пословања.

Релевантне вести