23.10.2019.

Републички геодетски завод обезбедио је нове функционалности за еШалтер које ће лиценцираним геодетским организацијама омогућити подношење захтева дигиталним путем.

Обука за коришћење овог сервиса у трајању од једног дана биће одржана у два термина:

  • 25.10.2019. године, у петак у 9.00 часова
  • 28.10.2019. године, у понедељак у 9.00 часова.

Пријаве за присуство на обуци потребно је послати на адресу esalter@rgz.gov.rs и нагласити у ком термину ће представници ваше геодетске организације присуствовати обуци.

Републички геодетски завод је обезбедио упутство и видео упутство за кориђење еШалтера које можете погледати овде.

У зависности од исказаног интересовања Републички геодетски завод ће по потреби организовати периодичне обуке за кориснике еШалтера.

Путем еШалтера све лиценциране геодетске организације моћи ће да поднесу дигитални захтев било којој служби катастра у Србији, без одласка на шалтер.

Обавештење о тачном датуму када ће сва комуникација геодетских организација са службама катастра почети да се обавља искључиво у дигиталном облику биће благовремено упућено. Очекује се да би све било спремно за примену најкасније до 15. новембра 2019.

Новим унапређењем еШалтера, грађанима је омогућено дигитално подношење захтева катастру путем лиценцираних геодетских организација. Сада ће грађани све своје послове везане из области рада геодетских организација моћи да обаве у свом граду, без обзира где се њихова непокретност налази, што је огромна уштеда времена и новца имајући у виду да је до сада било неопходно отпутовати у место у ком се непокретност налази и поднети захтев у тамошњој служби катастра.

Геодетске организације се за укључење у дигиталну комуникацију обраћају Републичком геодетском заводу на адресу esalter@rgz.gov.rs.

За укључење је потребно проследити списак запослених који ће користити дигиталну комуникацију са њиховим личним е-адресама. Не постоји ограничење у броју корисника еШалтера по геодетској организацији.Налоге и приступне параметре ће, према достављеном списку, добијати запослени на личну е-адресу истог, најкасније следећег радног дана по пријему захтева.

Релевантне вести