17.1.2024.

Републички геодетски завод је остварио значајне успехе у правосудним поступцима у току 2023. године, чиме је уштедео више од 9 милиона евра у буџету Републике Србије.

Током претходне године окончано је 13 парничних поступака у којима је РГЗ био тужена страна, из области имовинских односа, у којима су тужбени захтеви према РГЗ-у били одбијени, одбачени или повучени.

Ефикасним и ажурним поступањем Републичког геодетског завода, благовременим достављањем изјашњења, писаних доказа и другим релевантним чињењима, преко Државног правобранилаштва, РГЗ је допринео уштеди значајног дела буџетских средстава и на тај начин спречио потенцијалне губитке за државни буџет.

Осим тога, у поменутим парничним поступцима где је РГЗ био тужена страна, тужиоци су  обавезани да надокнаде трошкове судског процеса у износу од 1.585.650,00 динара, што представља додатни приход за буџет Републике Србије. 

Ови успеси не само да сведоче о финансијској одговорности и ефикасности Републичког геодетског завода, већ и потврђују његову посвећеност усаглашености са законима Републике Србије. Правоснажне пресуде надлежних судова су несумњив показатељ да РГЗ учвршћује свој положај као институција која стоји у служби закона и интереса грађана.

Републички геодетски завод ће наставити да пружа снажну подршку правној сигурности и стабилности у области имовинских односа, тежећи ка даљем унапређењу својих услуга у корист грађана и Републике Србије.

Релевантне вести