10.4.2023.

У циљу ефикаснијег и континуираног повезивања релевантних институција у борби против корупције, данас су мр Борко Драшковић, директор Републичког геодетског завода и Дејан Дамњановић, директор Агенције за спречавање корупције потписали споразум о сарадњи између ове две институције.

Циљ овог споразума је постизање сарадње између РГЗ-а и Агенције за спречавање корупције, како би се ефикасније спроводили послови из њихове надлежности прописаних законом. Осим тога, споразум обухвата и дигитализацију процеса пријављивања некретнина, као и поједностављење и олакшавање процеса пријављивања некретнина Агенцији.

/content/Vesti/2023/04/ASK b.jpg

Поред тога, договорена је и сарадња у вези са предлогом директора Агенције да РГЗ формира Радно тело за борбу против корупције на тржишту непокретности са посебним фокусом на тзв. нерегулисано тржиште које отвара могућност за преваре и корупцију.

Закључење овог споразума представља наставак успешне сарадње Агенције и Републичког геодетског завода, која ће, заједно са формирањем Радног тела, допринети ефикасној борби против корупције у Републици Србији.

Релевантне вести