20.3.2024.

Делегација Републичког геодетског завода на челу са директором Борком Драшковићем и помоћником директора Сектора за развој и иновације Дарком Вучетићем активно је учествовала на Генералној скупштини EuroGeographics-a у Севиљи. Уводним излагањем Дарко Вучетић иницирао је конструктивну и инспиративну дискусију свих европских директора.

 

На овогодишњем заседању EuroGeographics-a за новог председника изабран је Томаж Петек, дугогодишњи пријатељ РГЗ-а и директор словеначког катастра. Некадашњи директор UNGGM за Европу  преузео је вођство овог угледног удружења с циљем даљег унапређења геопросторних система широм Европе. РГЗ изражава снажну подршку новом председнику и спремност за сарадњу и заједнички рад на даљем развоју геодетске заједнице широм Европе. Очекује се да ће ова нова фаза на челу са Томажом Петеком донети многе иновације и позитивне промене, а Републичком геодетском заводу бројне и значајне пројекте.

/content/images/work/2024/03/EG Sevilja 4.png 

На маргинама скупа, представници РГЗ-а разговарали су са колегама из региона, као и са пријатељима из Европе, размењујући искуства и најбоље праксе у области геопросторних података.

/content/images/work/2024/03/EG Sevilja 5.png

/content/images/work/2024/03/EG Sevilja 3.png

/content/images/work/2024/03/EG Sevilja 2.png

Релевантне вести