21.3.2024.

Данас обележавамо Светски дан геодета, дан који издвајамо да прославимо неизмерни допринос геодетске професије друштву, економији и свакодневном животу.

/content/images/work/2024/03/Slika - Svetski dan geodeta.png

Геодети играју кључну улогу у планирању и развоју инфраструктуре, управљању земљиштем, заштити животне средине, као и у бројним другим секторима који формирају темеље наше цивилизације.

У Републичком геодетском заводу, поносни смо на рад и посвећеност наших геодета, који својим стручним знањем и непрестаним трудом доприносе развоју геодетске службе и модернизацији процеса управљања непокретностима. Наша мисија да осигурамо прецизност, доступност и транспарентност геодетских података данас је важнија него икад.

Поводом Светског дана геодета, РГЗ се обавезује да настави са унапређењем геодетске праксе, технолошким иновацијама и едукацијом будућих генерација геодета. Заједно, градимо темеље за одрживу будућност наше земље.

Захваљујемо се свим геодетима на њиховом непроцењивом доприносу и желимо им срећан Светски дан геодета. Нека овај дан буде подсетник на важност и вредност вашег рада, као и на заједничку одговорност коју делимо према нашем друштву и планети.

С поштовањем,
мрБорко Драшковић, дипл.инг. 
директор 
Републички геодетски завод 
 

Релевантне вести