14.4.2024.

Републички геодетски завод је, на позив Међународног удружења проценитеља (IAAO), због својих резултата у области масовне процене вредности непокретности, представљао Србију на 27. GIS/Valuation Technologies 2024 конференцији која је организована у америчком граду Шарлоту.

РГЗ је представио српски модел индекса цена непокретности, као и методе прикупљања, обраде и дистрибуције геопросторних података, што је изазвало велику пажњу и интересовање међународних учесника. 

/content/images/work/2024/04/sarlot slika.png

Током конференције, одржан је састанак представника РГЗ-а са руководством Међународног удружења проценитеља, који је отворио нове перспективе за успостављање дубље сарадње на међународном плану. Ови састанци су посебно значајни у светлу надолазеће посете делегације IAAO-а Београду, где ће бити упознати са резултатима које су РГЗ и Република Србија постигли у области масовне процене вредности непокретности, као и перспективи за даљи развој српског модела.

/content/images/work/2024/04/IMG-20240410-WA0009.jpg

На овој конференцији Република Србија је званично добила првог представника и члана Међународног удружења проценитеља, што потврђује улогу Републичког геодетског завода као кључног актера у промоцији и примени међународних стандарда као и институције која ради на унапређењу технолошких и стручних капацитета, чиме доприноси глобалном напретку у овим областима. Презентација Иване Штрбац, руководиоца у области масовне процене вредности непокретности је изазвала велико интересовање и скренула пажњу на Србију као једног од кључних актера у области управљања геопросторним подацима и масовне процене.

/content/images/work/2024/04/IMG-20240409-WA0003.jpg

Учешће представника Републичког геодетског завода на конференцији GIS/Valuation Technologies 2024 је оснажило међународни углед Србије у овим областима и поставило чврсте темеље за будућу сарадњу и интеграцију наше земље у глобалне иницијативе.

Релевантне вести