29.9.2024.

РГЗ у целости преноси саопштење Геосиндиката:

"Геосиндикат, као једини стварни синдикат запослених у Републичком геодетском заводу са преко 1.400 чланова, одлучно одбацује наводе из отвореног писма три лажна синдиката упућеног председнику Републике Србије, господину Александру Вучићу. 

Ово је стоти пут да се иста група лажних синдиката обраћа јавности, константно износећи неистине о раду РГЗ-а, што је постало очигледан покушај да се манипулише јавним мњењем и оцрни институција која је од виталног значаја за грађане Србије. 

Наглашавамо да су ти синдикати у стварности само фиктивне организације, које већ три године не учествују у судским поступцима који се воде против њих због кривичних дела клевете. Њихова неактивност на судовима, као и упорно избегавање правде, јасно указује на недостатак кредибилитета и намеру да дискредитују рад РГЗ-а из личних и интересних мотива. 

Министар Горан Весић, који је подржао ово лажно представљање и који је предхидних дана тражио од њих подршку  на састанку са њима одржаној у његовом кабинету, покушава да искористи лажне тврдње ових синдиката како би поправио сопствени имиџ, унаточ томе што су запослени у РГЗ-у свесни његових неспособности и манипулација. 

Геосиндикат ће и даље стајати уз интересе запослених у РГЗ-у и борити се против свих облика дезинформација, клевета и покушаја урушавања поверења у ову институцију. Одлучно тражимо да се хитно прекину сви даљи покушаји да се манипулише јавношћу и да се лажни синдикати коначно суоче са правним последицама својих поступака. 

Позивамо све грађане и институције да подрже нашу борбу за истину, законитост и праведност, као и унапређење рада РГЗ-а, на чему свакодневно раде посвећени и професионални запослени, чланови нашег синдиката. 

Геосиндикат РГЗ-а
Једини стварни синдикат запослених у Републичком геодетском заводу"

/content/images/work/2024/09/20240929_162812.jpg

Релевантне вести