11.5.2023.

Стручни тим из Одељења за праћење и реализацију пројеката и пружане стручне помоћи Сектора за катастар непокретности, на челу са в.д. помоћником директора Огњенком Илић, у оквиру трећег сета стручних радионица, одржао је стручно саветовање о теми „Инфраструктурни пројекти“ у Вршцу, 10. маја 2023.године за Службе за катастар непокретности: Панчево, Кикинда, Зрењанин, Вршац, Вождовац, Гроцка, Палилула и Одељење за катастар водова Панчево.

Стручно саветовање отворила је градоначелница Града Вршца, Драгана Митровић, која је истакла одличну сарадњу Града Вршца и Републичког геодетског завода и изразила захвалност што је Вршац изабран за одржавање овог скупа о теми која је актуелна, с обзиром да се на овој територији имплементира велики број инфраструктурних пројекета.

/content/Vesti/2023/05/Gradonacelnica.jpg

Стручном саветовању присутвовало је 22 руководиоца служби за катастар непокретности и одељења за катастар водова. Стручни тим је презентовао инфраструктурне објекте и ветропаркове чија изградња предстоји на овој територији и пренео учесницима досадашња искуства о поступцима из надлежности Републичког геодетског завода. Интерактивим излагањем стручног тима са присутним руководиоцима служби за катастар непокретности и одељења за катастар водова кроз конкретне примере предочен је начин поступања, стручна анализа и законска регулатива релизације пројеката од посебног значаја у циљу ефикасне релизације уписа инфраструктурних објеката и водова. 

Учесници скупа оценили су саветовање као неоходно и веома корисно за решавање задатака са којима се сусрећу у свом раду приликом релизације инфраструктирних пројеката.  
 

Релевантне вести