17.8.2023.

Директор Републичког геодетског завода Борко Драшковић посетио је данас општину Пећинци, где се састао са општинским руководством на челу са председником општине Синишом Ђокићем.

Домаћини и гости заједно су обишли просторије Службе за катастар непокретности у Пећинцима, а председник Ђокић је том приликом уручио директору Драшковићу донацију у рачунарској опреми вредној 2,3 милиона динара, намењену унапређењу услова рада пећиначког катастра.

„Општина Пећинци је у реновирање просторија катастра у Пећинцима, у набавку канцеларијског намештаја и у савремену рачунарску опрему за катастар уложила укупно нешто преко пет милиона динара. Све смо то урадили у договору са Републичким геодетским заводом, са којим имамо одличну сарадњу, у жељи да помогнемо унапређењу услова за рад у овој служби, како бисмо грађанима наше општине обезбедили што бржу и ефикаснију услугу“ – рекао је председник Ђокић.

Драшковић је оценио да је сарадња између Републичког геодетског завода и Општине Пећинци на највишем могућем нивоу.

„Управо ово је пример добре праксе какву желимо свуда да достигнемо у овом двадесет првом веку. Кренули смо у заједничку акцију решавања проблема који су постојали пре неколико година и резултат тога је да у општини Пећинци данас нема нерешених предмета, дневна је ажурност и сви имовинско-правни односи грађана пећиначке општине су решени. То гарантује и добре комшијске односе, то гарантује и перспективу одрживог развоја и бржи развој привреде. Поред ове конкретне физичке подршке, ово је и симбол једне дивне сарадње, која треба да постане пример сарадње у свим другим општинама и градовима Републике Србије“ – изјавио је Драшковић.

Он је истакао и да је, захваљујући процесима дигитализације и реформе Републичког геодетског завода, омогућено да службеници катастра Пећинци дају подршку колегама у другим општинама и градовима у Србији.

Релевантне вести