1.6.2022.

Директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић присуствовао је свечаној промоцији монографије „Хероји и неимари“ у Ректорату Универзитета у Београду.

У књизи је, између осталих, објављен и интервју са директором РГЗ-а, заједно са још 935 наслова – животних прича о лекарима, привредницима, професорима, научним и јавним радницима, спортистима – које су новинари из Србије и Републике Српске, на челу са песником Пером Зупцем, приредили на импресивних 950 страница.

У веома тешким условима узрокованим пандемијом вируса ковид-19 показана је посвећена храброст, пожртвованост, оданост, хуманост и доброта многих појединаца у нашем друштву.

Аутор монографије песник Перо Зубац током свечане промоције је нагласио да је ово књига „у којој се нико случајно није нашао, него је предложен стога што је заслужио да се нађе међ` херојима и неимарима овог времена. У 115 разговора са онима који су пристали да одговоре на моја питања, од којих само неколицину лично познајем, открио сам колико богатства има у душама људи који се не либе да похвале оне од којих су учили, оне који су им помогли да се препознају у суровом свету и да успеју. Да остваре своје снове.“

Монографија „Хероји и неимари“ настала је након двогодишњих припрема и истраживања под покровитељством Владе Републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Уније послодаваца Србије.

Комплетан одломак из монографије са интервјуом директора РГЗ-а мр Борка Драшковића прочитајте у наставку.

 

/content/Vesti/2022/06/Casopis BD - 1 copy.png

/content/Vesti/2022/06/Casopis BD - 2 copy.png

Релевантне вести