08.05.2020.

Online радионица у оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

У оквиру пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“ 07.05.2020. године одржана је оnline радионица на тему: „Комуникација у тешким временима“, везана за компоненту Односи с јавношћу и видљивост пројекта.

Пилот Јединице локалне самоуправе одредиле су најмање по једног представника који на нивоу ЈЛС ради у Одељењу за комуникације и који је учествовао у овој радионици. Радионицу је водио Benny Andersson, експерт за Односе с јавношћу и маркетинг комуникацију, Lantmäteriet, Краљевина Шведска.

Идеја за формирање радионице је проистекла од појаве вируса Covid -19, који се раширио по свету. На почетку радионице, Benny Andersson је презентовао како општине у Краљевини Шведској комуницирају у току пандемије. Након тога, представници локалних самоуправа су дискутовали и давали коментаре како су њихове локалне самоуправе комуницирале и давале савете становништву у вези са мерема и активностима током пандемије. Описани су примери најбоље праксе, подршка становништву и привреди.

/content/Vesti/2020/05 Мај/Radionica2.jpg

На крају радионице, представници ЈЛС су се сложили да су се они на свом нивоу, за кратко време прилагодили новом начину комуницирања путем Интернета, прихватили нове канале комуницирања, али да свакако у наредном периоду треба размислити о побољшањима која се могу постићи применом савремених технологија.