12.10.2021.

Руски катастар и РГЗ разменили искуства у домену регистрације непокретности и управљања геопросторним подацима

Делегација Републике Србије коју су предводили државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Емеше Лалић Урбан и директор Републичког геодетског завода мр Борко Драшковић и делегација Росреестра коју је предводио заменик директора Максим Смирнов реализовале су радну посету Јекатеринбургу са циљем размене искустава у области катастра непокретности и управљања геопросторним подацима.

Обе делегације учествовале су на 6. Медјународном форуму и изложби грађевинарства „100+ ФорумРусија“ (https://forum-100.ru/), који је одржан у главном граду Свердловске области од 5. до 7. октобра 2021. године.

/content/Vesti/2021/10/viber_image_2021-10-12_14-41-21-134.jpg

Током посете, представинци Републике Србије, укључујући саветника у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Николу Бошковића и начелника Центра за управљање геопросторним подацима РГЗ-а Дарка Вучетића, посетили су иновациону канцеларију Мултифункционалног центра Свердловске области за пружање државних и општинских услуга где су се упознали са главним активностима тог центра и поступком пружања јавних услуга.

/content/Vesti/2021/10/viber_image_2021-10-12_14-41-21-806.jpg

„Ми високо ценимо искуство Росреестра у области регистрације непокретности. За нас је од посебног интересовања дигитализација која је спроведена у Росреестру, креирање онлајн услуга за грађане“, рекао је директор РГЗ-а мр Борко Драшковић.

„Росреестр посвећује посебну пажњу студијама и имплементацији најбољих међународних пракси у извођењу својих пројеката, укључујући транзицију ка дигиталној интеракцији и повећању удела дигиталних сервиса. Надам се даљој продуктивној сарадњи у овој области са Републичким геодетским заводом“, казао је заменик директора Росреестра Максим Смирнов.

/content/Vesti/2021/10/viber_image_2021-10-12_14-41-22-403.jpg

У оквиру „100+ ФорумРусија“ запажено интересовање учесници су показали за предавање на тему „Реформе земљишне администрације и управљања геопросторним подацима у Србији и бенефитима за грађане и привреду“ које је одржао Дарко Вучетић из Републичког геодетског завода.

Додатне инфо:

https://rosreestr.gov.ru/press/archive/rosreestr-i-respublikanskaya-geodezicheskaya-sluzhba-serbii-obmenyalis-opytom-v-uchetno-registratsio/.

Започните разговор са оператером