5.2.2016.

Ovaj poziv za dostavljanje Izjava o zainteresovanosti se zasniva na opštem obaveštenju o nabavci za ovaj projekat koji je objavljen u UN Development Business, br. WB1798-04/15 od 15. 04. 2015. godine.

Republika Srbija / Republički geodetski zavod je primalac zajma od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (u daljem tekstu: Svetska banka) za realizaciju projekta Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji i namerava da deo sredstava iz ovog zajma upotrebi za plaćanja po ugovoru za konsultantske usluge:

  • Geometre u postupku rešavanja predmeta za održavanje katastra nepokretnosti - 60 individualnih konsultanata
  • Geodetske stručnjake - 16 individualnih konsultanta
  • Pravnike sa iskustvom - 65 individualnih konsultanta
  • Pravnike sa položenim pravosudnim ispitom - 14 individualnih konsultanta

Individualni konsultanti će raditi na rešavanju zaostalih predmeta, od čega jednu trećinu predstavljaju zahtevi za ispravke upisa koji je izvršen u postupku uspostavljanja Katastra nepokretnosti (KN). Profesionalne kvalifikacije konsultanata za ovu aktivnost zavise od tipa predmeta-ispravljanje podataka o nepokretnostima, ispravljanje upisanih stvarnih prava i rešavanje predmeta u postupku održavanja KN.

Planirani početak angažovanja je mart 2016. godine, a period trajanja angažovanja je 12 meseci.

Geometar u postupku rešavanja predmeta za održavanje katastra nepokretnosti

Geometar u službama za katastar nepokretnosti (u daljem tekstu: Konsultant) će raditi na poslovima provođenja promena, održavajući dnevnu ažurnost u rešavanju svih primljenih naloga od diplomiranog pravnika ili geodetskog strčnjaka. Konsultant treba da pregleda najjednostavnije stručne predmete, sprovodi promene u bazi podataka katastra nepokretnosti - alfanumerika i po potrebi u bazi podataka digitalnog katastarskog plana i vodi zapisnik u toku postupka.

Minimalni uslovi za ovu poziciju su sledeći: srednja škola, 2 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Poželjni zahtevi su korišćenje računara, uključujući poznavanje Microsft Word-a, poznavanje rada u programima JE, GeodIsKn, Map soft-a i ArcGis-a je prednost.

Geodetski stručnjak

Geodetski stručnjak u službama za katastar nepokretnosti (u daljem tekstu: Konsultant) će raditi na poslovima rešavanja zaostalih predmeta u postupku izrade prvostepenih rešenja s ciljem eliminisanja kašnjenja. Konsultant treba da obezbeđuje stručnu i tehničku podršku diplomiranim pravnicima, kontroliše podnete zahteve za ispravku upisa i zahteve za upise prava i nepokretnosti koji sadrže stručni aspekt o čemu daje pismene naloge, razjašnjava i rešava stručne probleme i prigovore u procesu rešavanja u skladu sa Zakonom i važećom podzakonskom regulativom u saradnji sa diplomiranim pravnicima.

Minimalni uslovi za ovu poziciju su sledeći: diplomirani geodetski inženjer ili inženjer geodezije, položen ispit za rad u organima državne uprave, 2 godine radnog iskustva u geodetskoj praksi, poznavanje rada na računaru u Microsoft Word i Exell, sposobnosti kao što su taktičnost, učtivost i sklonost ka timskom radu. Poželjno je isk

Релевантне вести