24.3.2016.

Konkurs za angažovanje konsultanta - Pravnika za rešavanje predmeta u II stepenu u okviru Real Estate Management Project-a

Republika Srbija / Republički geodetski zavod (u daljem tekstu: RGZ) je primalac zajma od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (u daljem tekstu: Svetska banka) za realizaciju projekta Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji i namerava da deo sredstava iz ovog zajma upotrebi za plaćanja konsultantskih usluga:

Pravnik za rešavanje predmeta u II stepenu - 20 individualnih konsultanata.

Diplomirani pravnik za rešavanje predmeta u drugom stepenu (u daljem tekstu: Konsultant) će raditi na uklanjanju zaostalih predmeta u postupku donošenja drugostepenog rešenja. Konsultant će takođe moći da priprema instrukcije za službenike RGZ-a koji će ispravljati greške u bazi podataka Katastra nepokretnosti.

Konsultant će raditi puno radno vreme u poslovnim prostorijama RGZ-a, biti direktno odgovoran i izvršavati naloge načelnika odeljenja za II stepen ili drugog stalno zaposlenog lica u odeljenju za II stepen koje je odredio načelnik odeljenja.

Dužnosti konsultanta su: da proverava da li je žalba dopuštena, blagovremena i izjavljena od ovlašćenog lica; da proverava da li se u omotu spisa nalaze svi spisi predmeta koji su evidentirani u spisku akata i u slučaju da spisi predmeta nisu kompletni zahteva od nadležnog prvostepenog organa dostavljanje nedostajućeg akta; da ispituje da li je prvostepeni postupak pravilno sproveden, da li je potpuno i pravilno utvrđeno činjenično stanje i da li je pravilno primenjeno materijalno pravo; u saradnji sa geodetskim stručnjakom, razrešava tehničke nejasnoće u toku drugostepenog postupka; u zavisnosti od utvrđenih činjenica, izrađuje drugostepeno rešenje kojim se odlučuje o podnetoj žalbi zainteresovane strane u postupku održavanja katastra nepokretnosti; priprema odgovore na tužbe izjavljene protiv rešenja u drugostepenom postupku; da obezbedi izveštaje koji moraju biti po sadržaju i formi u skladu sa zahtevima načelnika odeljenja za II stepen.

Republički geodetski zavod poziva sve zainteresovane kvalifikovane individualne konsultante da dostave izjave o svojoj zainteresovanosti za pružanje gore pomenutih usluga. Zainteresovani konsultanti treba da dostave: prateće pismo, radnu biografiju – CV i dokaze o kvalifikaciji – diplome, uverenja, sertifikati, preporuke, kojima dokazuju da poseduju potrebne kvalifikacije i relevantno iskustvo za obavljanje usluga.

Minimalni zahtevi koje konsultant treba da zadovolji su sledeći: završen Pravni fakultet i 3 godine radnog iskustva u pravnoj praksi. Poželjni zahtevi su: položen pravosudni ispit; poznavanje procesa upisa prava na nepokretnostima; rad u katastru; komisijama za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i pravima na njima ili na drugim srodnim poslovima. Poznavanje upravnog postupka je obavezno. Sposobnosti kao što su: taktičnost, učtivost i sklonost ka timskom radu; rad na računaru – Microsoft Word; poznavanje programskih paketa Jedinstvena Evidencija (JE) i GeodIsKn, su prednosti.

U postupku evaluacije za navedene pozicije koristiće se sledeći kriterijumi za izbor, sa odgovarajućim bodovima:

Specifično iskustvo od značaja za angažman 50 b
Kvalifikacije za angažman

Релевантне вести