6.10.2022.

Sertifikat lidera održivog razvoja i konkurentnosti Podunavlja dodeljen je direktoru RGZ-a mr Borku Draškoviću na Dvanaestom dunavskom biznis forumu održanom u hotelu Fruške terme u okviru kompleksa Vrdnička kula. Ovo je još jedno priznanje radu Republičkog geodetskog zavoda i ulozi ove institucije u postizanju ciljeva održivog razvoja određenih Agendom UN-a 2030.

Drašković je učestvovao kao jedan od govornika u panelu „Održivi razvoj i cirkularna ekonomija“ koji je privukao veliku pažnju učesnika foruma. Tokom panela predstavio je principe rada RGZ-a koji se zasnivaju na znanju, kreativnosti, efikasnosti i transparentnosti što predstavlja stabilne temelje za održivo poslovanje i cirkularnu ekonomiju, uz poseban osvrt na informisano odlučivanje na osnovu geoprostornih podataka što je jedan od osnovnih stubova održivog razvoja.

/content/Vesti/2022/10/sert1.png

U radu Dvanaestog dunavskog biznis foruma, koji organizuju Media invent, Unija poslodavaca Srbije, Institut evropskih regiona iz Salcburga i TERIS Klaster za teritorijalnu saradnju iz Zagreba, učestvovali predstavnici privrede, politike, diplomatije, nauke, kulture i medija iz svih zemalja podunavskog regiona, koji su izneli svoja iskustva u implementaciji Dunavske Strategije. Posebnu vrednost kvalitetu rada doprinelo je učešće predstavnika Instituta za Dunavski region i Centralnu Evropu iz Beča koji su ponudili aktivnije i sadržajnije učešće na sledećem forumu.

Релевантне вести