30.9.2024.

Републички геодетски завод са задовољством обавештава грађане Крагујевца да је успешно имплементиран нови централни информациони систем за катастар непокретности. Након Београда, Новог Сада и Ниша, Крагујевац постаје још један велики центар у Србији у ком је овај савремени систем уведен, доприносећи већој ефикасности и транспарентности у раду катастра.

Грађани Крагујевца ће од новог катастарског система имати бројне бенефите, који укључују:

•    Правна сигурност и ефикасност: Вишедеценијске неусаглашености су отклоњене, што обезбеђује већу правну сигурност имовине и значајно унапређује ефикасност рада РГЗ-а.
•    Подршка економском развоју: Овај информациони систем је основ за даљи економски развој града, стварајући стабилне услове за инвестиције и раст локалне привреде.
•    Глобално признање: Нови систем спада међу првих пет у свету по квалитету и ефикасности, што потврђује позицију Србије на глобалној мапи иновативних решења у земљишној администрацији.
•    Дигитализација процеса: Са увођењем комплетно дигитализованих процеса, сигурност података је гарантована, а могућност грешака сведена на минимум.
•    Међународна сарадња: Пројекат је реализован у сарадњи са Светском банком, у оквиру пројекта „Унапређење земљишне администрације у Србији“, чиме се осигурава усклађеност са међународним стандардима и најбољим праксама.

Републички геодетски завод наставља са радом на унапређењу катастарских система широм Србије, са циљем да свака локална заједница осети корист од најмодернијих решења и иновација у области земљишне администрације.
 

Релевантне вести