29.7.2022.

Центар за развој Шајкашке одликовао је директора РГЗ-а мр Борка Драшковића Крстом вожда Ђорђа Стратимировића за одбрану од хакерског напада на информациони систем катастра и очување инфраструктуре геопросторних података. „Крст вожда Ђорђа Стратимировића ме подстиче да лакше носим лични крст борбе за одбрану и очување суверенитета инфраструктуре геопросторних података Републике Србије“ – истакао је директор РГЗ-а Борко Драшковић овом приликом и додао да му представља изузетну част што је одликован орденом великог српског војсковође баш у тренутку када се наша земља нашла у савременом хибридном рату.

/content/Vesti/2022/07/IMG-de0a3a6319677e2829690bd54f25cedf-V.jpg

Драшковић је рекао да је ово још једно признање напорима запослених Републичког геодетског завода у испуњењу очекивања грађана Србије за поузданим и транспарентним системом земљишне администрације и реформских задатака које је пред РГЗ поставила Влада Републике Србије.

/content/Vesti/2022/07/IMG-cf168ececcd05523154f7ce35c93e029-V.jpg

Уручујући орден директору Републичког геодетског завода проф. др Иван Стратимировић, праунук вожда Стратимировића, је изразио дивљење међународном стручном солидарношћу која је демонстрирана у ситуацији хакерског напада на ИТ систем РГЗ-а.

„Као човек сам искрено задивљен и импресиониран несебичном солидарношћу и жељом бројних међународних организација да помогну у ситуацији у којој се нашла наша земља, не тражећи ништа заузврат.“ – поручио је овом приликом професор Стратимировић и додао – „За мене овакви несебични изрази добре воље зраче невероватним оптимизмом да у ситуацији када се у глобални план истичу морално посрнуће и понор ипак постоје велики изгледи за светлу будућност, како наше земље тако и целокупног човечанства.“

/content/Vesti/2022/07/IMG-2123f3bba0212ed11685644ef706cdf0-V.jpg

Додели ордена директору РГЗ-а присуствовали су и представници Центра за развој Шајкашке: проф. др Ђорђе Стратимировић, чукунунук вожда Стратимировића, Данијел Шајкашић, председник Центра и Александар Ђурђев, председник управног одбора.

Крст вожда Ђорђа Стратимировића додељује Центар за развој Шајкашке, а установљен је прошле године поводом преноса и сахране посмртних остатака генерала и вожда Ђорђа Стратимировића у Србију након 113 година од смрти.

Релевантне вести