4.2.2022.

Дигитална платформа Републичког геодетског завода „geosrbija.rs“, освојила је награду у оквиру избора Топ50 - најбоље онлајн ствари у категорији „Пословни и друштвени сервиси“ коју организује PC Press. На свечаности одржаној 3. фебруара, у свечаној сали Скупштине града Београда, награду је, испред РГЗ-а и у име директора г. Борка Драшковића, примио Немања Паунић.

Осим чињенице да се сајт Републичког геодетског завода налази на 17. месту најпопуларнијих сајтова у Србији, Амазонове ранг листе Alexa, ово признање представља још једну потврду да је реформа која се спроводи кроз пројекат „Унапређење земљишне администрације у Србији“ уз подршку Светске банке допринела да РГЗ буде поуздан, ефикасан и транспарентан систем као и да је дигитала трансформација и реформа, грађанима и привреди омогућила бржи и ефикаснији приступ подацима и услугама.

Награда Топ50 – најбоље онлајн ствари, коју додељује редакција часописа PC Press, ове године бележи јубиларну двадесет пету годину постојања и представља једини званични избор најбољих националних сајтова, страница на друштвеним мрежама и апликација.

/content/Vesti/2022/02/dodela nagrada 1.jpg

Дигитална платформа Геосрбија омогућава корисницима увид и приступ интегрисаном систему геопросторних података добијеним из различитих извора. На сајту је могућ приступ преко 310 сетова података, 73 сета метаподатака, и више од 40 различитих сервиса. Истовремено Геосрбија представља заједнички национални оквир унутар кога се развија политика широког коришћења геоинформација, смањују административни трошкови и спречава дуплирање послова на њиховом обезбеђивању.

/content/Vesti/2022/02/dodela svi.jpg

Комплетан извештај са доделе награде и све добитнике можете прочитати у чланку PC Press-а у наставку.

Медији пренели вест о награди Геосрбији
Вечерње новости

/content/Vesti/2022/02/vecernje novosti.png

 

srbijadanas.com

/content/Vesti/2022/02/Srbija danas.png

 

Релевантне вести