6.10.2022.

Сертификат лидера одрживог развоја и конкурентности Подунавља додељен је директору РГЗ-а мр Борку Драшковићу на Дванаестом дунавском бизнис форуму одржаном у хотелу Фрушке терме у оквиру комплекса Врдничка кула. Ово је још једно признање раду Републичког геодетског завода и улози ове институције у постизању циљева одрживог развоја одређених Агендом УН-а 2030.

Драшковић је учествовао као један од говорника у панелу „Одрживи развој и циркуларна економија“ који је привукао велику пажњу учесника форума. Током панела представио је принципе рада РГЗ-а који се заснивају на знању, креативности, ефикасности и транспарентности што представља стабилне темеље за одрживо пословање и циркуларну економију, уз посебан осврт на информисано одлучивање на основу геопросторних података што је један од основних стубова одрживог развоја.

/content/Vesti/2022/10/sert1.png

У раду Дванаестог дунавског бизнис форума, који организују Медиа инвент, Унија послодаваца Србије, Институт европских региона из Салцбурга и ТЕРИС Кластер за територијалну сарадњу из Загреба, учествовали представници привреде, политике, дипломатије, науке, културе и медија из свих земаља подунавског региона, који су изнели своја искуства у имплементацији Дунавске Стратегије. Посебну вредност квалитету рада допринело је учешће представника Института за Дунавски регион и Централну Европу из Беча који су понудили активније и садржајније учешће на следећем форуму.

Релевантне вести