10.10.2024.

Републички геодетски завод обавештава јавност да је примио допис од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, потписан од стране министра Горана Весића, у којем се наводи да се рад Радне групе продужава за додатних месец дана. Првобитно је било предвиђено да Радна група заврши свој рад до 16. октобра 2024. године, али је рок сада продужен до 16. новембра 2024. године.

Формирање Радне групе праћено је тврдњама министра Весића да поседује обиман материјал и велики број притужби грађана на рад Републичког геодетског завода. Међутим, испоставило се да су те тврдње у великој мери неосноване и преувеличане, што сада министар покушава да прикрије кроз маркетиншке потезе и измишљотине.

Посебно је забрињавајуће што министар Весић сада покушава да у своју агенду увуче и друге струке, укључујући и адвокатску заједницу, користећи ову ситуацију за остваривање личних циљева, уместо да се фокусира на реално решавање проблема. Овакав приступ ствара додатне препреке за грађане Београда и Пожаревца, који чекају на грађевинске дозволе, будући да су појединци из Радне групе задужени за издавање тих дозвола сада су заузети другим активностима у раду Радне групе министра Весића.

Комплетно решење можете прочитати ОВДЕ.

Релевантне вести