9.8.2024.

На главној седници Организације Уједињених нација за глобално управљање геопросторним информацијама у Њујорку, Дарко Вучетић, помоћник директора за развој и иновације у Републичком геодетском заводу и члан Извршног одбора UN-GGIM за Европу, представио је у име свих Европских земаља позицију и визију Европе у вези са развојем катастра и геопросторних информација. Вучетић је нагласио кључне активности и стратегије које су од суштинског значаја за постизање циљева одрживог развоја до 2030. године, са посебним акцентом на даљу сарадњу између УН организација и експертских група.

/content/images/work/2024/08/Darko 3.jpg

Излагање Дарка Вучетића потврђује високо поверење стручне јавности читаве Европе у у експерта Републичког геодетског завода. Ово је и изузетна част за целу Србију и Републички геодетски завод, чиме се потврђује стручност и углед РГЗ-а на међународној сцени.

/content/images/work/2024/08/Darko 1.jpg

Годишња седница UN-GGIM представља важан форум за координацију и дијалог између држава чланица и међународних организација, како би се осигурала трајна ефикасност и користи за све укључене стране.

/content/images/work/2024/08/Darko 2.jpg

Учешће РГЗ-а на овој седници не само да потврђује међународну репутацију Србије и РГЗ-а, већ и указује на значајне реформе и резултате које је РГЗ остварио у последњих неколико година. Ова постигнућа су од великог значаја за даљи развој геопросторних информација и катастарских система, како на националном тако и на глобалном нивоу.

Обраћање представника РГЗ-а на 14. заседању Годишње скупштине UN-GGIM у Њујорку

Релевантне вести