9.8.2024.

Na glavnoj sednici Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama u Njujorku, Darko Vučetić, pomoćnik direktora za razvoj i inovacije u Republičkom geodetskom zavodu i član Izvršnog odbora UN-GGIM za Evropu, predstavio je u ime svih Evropskih zemalja poziciju i viziju Evrope u vezi sa razvojem katastra i geoprostornih informacija. Vučetić je naglasio ključne aktivnosti i strategije koje su od suštinskog značaja za postizanje ciljeva održivog razvoja do 2030. godine, sa posebnim akcentom na dalju saradnju između UN organizacija i ekspertskih grupa.

/content/images/work/2024/08/Darko 3.jpg

Izlaganje Darka Vučetića potvrđuje visoko poverenje stručne javnosti čitave Evrope u u eksperta Republičkog geodetskog zavoda. Ovo je i izuzetna čast za celu Srbiju i Republički geodetski zavod, čime se potvrđuje stručnost i ugled RGZ-a na međunarodnoj sceni.

/content/images/work/2024/08/Darko 1.jpg

Godišnja sednica UN-GGIM predstavlja važan forum za koordinaciju i dijalog između država članica i međunarodnih organizacija, kako bi se osigurala trajna efikasnost i koristi za sve uključene strane.

/content/images/work/2024/08/Darko 2.jpg

Učešće RGZ-a na ovoj sednici ne samo da potvrđuje međunarodnu reputaciju Srbije i RGZ-a, već i ukazuje na značajne reforme i rezultate koje je RGZ ostvario u poslednjih nekoliko godina. Ova postignuća su od velikog značaja za dalji razvoj geoprostornih informacija i katastarskih sistema, kako na nacionalnom tako i na globalnom nivou.

Obraćanje predstavnika RGZ-a na 14. zasedanju Godišnje skupštine UN-GGIM u Njujorku